Press


Pressrelease Vårens första tecken

Kontrabasisten Max Nordström tar tag i sitt låtskrivande och släpper nu sin första singel i eget namn. Låten heter Vårens första tecken och skrevs 2013 när det blev klart att Max och partnern Karin väntade barn. Den behandlar deras relation och den omvälvande tiden som rådde i graviditetens tid. Lite som en hyllning till kärleken.

Vårens första tecken är producerad av fantastiska Julia Rakel Öjbrandt och mixad av Måns Wikenmo, som båda jobbar på Tambourine Studios i Malmö.

Max Nordström började spela musik redan som barn, men det var först i tonåren som han fick intresset för elbasen och började spela allt mer fokuserat. Efter att ha spelat i ett antal mer eller mindre långlivade band lockade kontrabasen och jazz. Med två år på musiklinjen på Birka folkhögskola i Östersund i ryggsäcken, och en plats på lärarprogrammet på musikhögskolan i Malmö började drömmen om ett liv som frilansmusiker. Efter ett lyckat möte på den dåvarande hemorten Stockamöllan började Max spela med Gunhild Carling, och efter det har det fortsatt att rulla på. Han är mest känd som basist inom jazz-sfären, men syns allt oftare i sammanhang med förtecken av blues, rock ’n roll, och numera även världsmusik då han har en fast plats i bandet Apolonia.

Tidigare har Max spelat i bandet Ångmaskinen som hade en tydlig singer-songwriter/americana-prägel, och Max förkärlek till rock och pop lyser även igenom i debutsingeln som möter nätets alla streaming-plattformar den 21 maj 2019.

Max Nordström 2019. Foto: David Ajnered